Dataverbruik beperken

Als je op zoek bent naar onbeperkt internet voor je mobiel kan het ook handig zijn om dit even vanuit een ander oogpunt te kijken en in plaats van een heel ruim abonnement af te sluiten met veel data juist te kiezen voor het beperken van je dataverbruik zodat je vanzelf minder data nodig hebt en dus ook een goedkoper abonnement kunt nemen.

Grootste dataverbruikers

Wat bij de meesten het meeste data kost is streamen. Voor de mensen die niet weten wat streamen is: streamen is bijvoorbeeld het kijken van video’s op internet via YouTube. Je bekijkt of beluistert bestanden, maar slaat deze niet op op je toestel. Dat wordt streamen genoemd en dat kost ontzettend veel data. Natuurlijk is het veel gevraagd om streamen op te geven, want er valt op internet zoveel te bekijken en te beluisteren dat dit haast niet te doen is. Toch kan je proberen om dit wat te beperken, want je zult direct het verschil merken met je dataverbruik. Probeer je er in elk geval wat bewuster van te worden als je je dataverbruik graag wilt beperken.

Als je iets hebt bekeken op internet, zorg dan dat je het daarna goed afsluit. Laat je iets namelijk open staan, dan kan het alsnog data verbruiken. Nogmaals, als je je dataverbruik graag wilt beperken omdat je merkt dat het duur is zul je je bewust moeten worden van de zaken die echt veel data verbruiken. Als je het streamen beperkt zal je dataverbruik zeker meer dan halveren.