Internet via prepaid

Er is ook nog zoiets als prepaid internet. Dit is niet echt bedoeld voor mobiele telefoons, maar meer voor andere mobiele apparaten als de tablet of de laptop. Prepaid internet werkt eigenlijk hetzelfde als prepaid voor een telefoon met belminuten en sms’jes. Je koopt gewoon een x bedrag aan prepaid tegoed en kunt dan internetten totdat het tegoed op is.

Prepaid internet dure aangelegenheid

Prepaid is vanzelfsprekend altijd duurder dan wanneer je zou gaan internetten via een abonnement. Ook hier trekken we weer de vergelijking met prepaid bellen, wat ook vele malen duurder is dan bellen vanuit een bundel in abonnementsvorm. Met een abonnement kunnen providers zeer lage tarieven hanteren, omdat je elke maand betaalt en er dus een vast inkomen is voor de provider.

Bij prepaid is het volledig van jou afhankelijk hoe vaak je er gebruik van maakt. En providers weten ook dat de meeste mensen die gebruik maken van prepaid in wat voor vorm dan ook over het algemeen niet de grootste gebruikers zijn, daar ze anders wel een abonnement zouden afsluiten. Of prepaid internet dus goed is voor de portemonnee? Nee, dat niet. Maar het kan zeker handig zijn als je maar af en toe gebruik wilt maken van mobiel internet.