Onbeperkt mobiel internet misleidend?

In sommige blogs of in nieuwsartikelen wordt er gesproken van het feit dat de reclame die providers maken voor hun onbeperkt mobiel internet misleidend zou zijn. Deze uitspraak wordt gebaseerd op het feit dat ze het niet eerlijk vinden of niet rechtmatig dat de internetsnelheid zoveel minder wordt als de databundel op is. Daar willen wij graag even op inhaken.

Wij vinden namelijk de de providers wel degelijk recht hebben van spreken als ze adverteren met onbeperkt mobiel internet. Ze liegen niet, want het internet is inderdaad onbeperkt. Daarnaast wordt er ook zeer duidelijk bij vermeld dat de internetsnelheid flink wordt gereduceerd bij een bepaalde limiet en dat deze zich dan nog steeds zeer goed leent voor het versturen van enkel berichten via internet. Voor die mensen die veel op internet zitten om berichten te versturen is dit dus wel degelijk gunstig.

Natuurlijk weten wij ook wel dat het een paar jaar geleden allemaal wat royaler was met onbeperkt mobiel internet en dat je toen écht onbeperkt kon internetten. Daarmee bedoelen we dat er in dat geval nergens sprake was van mindering op de downloadsnelheid, maar dat er gewoon kon worden geïnternet zo vaak men dat wilde. Die tijden zijn inderdaad voorbij, maar wij vinden nog steeds dat de mogelijkheden goed zijn wat dit onderwerp betreft. Ook bieden providers om dit gemis te compenseren steeds grotere bundels aan, zodat je niet snel zonder internet zal komen te zitten.